Volonteri u Centru za autizam

Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" u Hrvatskoj se održava sedmu godinu. Prvi put uključila se i Rijeka, a akciju vodi Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

➡️ Tri tisuće volontera za "72 sata bez kompromisa"

Darujući svoje slobodno vrijeme mladi Riječani prihvatili su izazov i počeli pridonositi promjenama na bolje. U Centru za autizam, uz druge volontere, studentica je Ana Bulić. Studira Medicinu i upravo svladava osnove brušenja drvenih stolova i bojenja.

- Zašto ne pomoći, ako se može, kad se okupimo. Još ovo vrijeme korone, pa onda nismo mogli baš neke interakcije, više s djecom, ali eto, bit će vremena i za to, kaže volonterka Ana.

Ovogodišnji je projekt krenuo pod sloganom "Budi promjena", kako bi mladi u društvu našli svoje mjesto kao pozitivna promjena i nositelji pozitive. U projektu su različite akcije - obnavljaju se prostori, čiste površine, kuha za gladne, i još štošta.

- Cilj je uključiti i potaknuti mlade da se približe i onima koji su na margini društva, koji možda i nemaju iste uvjete kao i oni, da budu tu uz njih, da im budu podrška, tako da zajedničkim snagama uspiju ih povratiti u njihove domove, njihove živote, kaže Ana Marija Antunović, voditeljica akcije "Prodaja Uličnih svjetiljki".

A Rijeka može biti ponosna jer se u akciju uključio iznenađujuće velik broj mladih ljudi - njih stotinjak, što govori da oni na kojima svijet ostaje, žele raditi i pomagati.