Možda i blizu vas živi neki gospodin Zvonimir

Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva uvijek se sjetimo kako su se sve zemlje obvezale da će do 2030. iskorijeniti siromaštvo. Sasvim je jasno da će im to teško poći za rukom, sada više od 800 milijuna ljudi na svijetu živi na dan s manje od 8 kuna. Možda i blizu vas živi neki gospodin Zvonimir kojemu možete pomoći...

Zvonimir Bičanić
iz Karlovca ima 70 godina. Posljednih 30 živi u strašnim uvjetima, bez struje.

Završio je Višu pomorsku školu u Rijeci i do '91. imao dobar posao. No nakon teške prometne nesreće više ništa nije bilo isto. Živi od 800 kuna socijalne pomoći.

- Jedan obrok dnevno. Vidi se da sam u formi. Dovoljno, dovoljno, kaže nam Zvonimir.

S još 60-ak sugrađana hrani se u karlovačkom Centru za beskućnike. Upravo su u Centru  odlučili akcijom zajedničkog ručka upozoriti na to da siromašnih ima u svakom susjedstvu.- Sram ih je i to je jako žalosno. Moramo ih pronaći, moramo im pomoći. Taj jedan obrok nije dovoljno, to i sami znamo, ali evo mi nastojimo pomoći koliko možem, kaže Ivanka Vukas Grdić iz Udruge "Milosrđe" - Centar za beskućnike u Karlovcu.

U akciju su se uključili i karlovački te dugoreški Crveni križ.

Iz karlovačkog Crvenog križa pozivaju sve koji primaju socijalnu pomoć da dođu po besplatni paket hrane u njihove prostorije u Smičiklasovoj ulici. Prošle su godine samo u  županiji podijelili 100 tona hrane. 

Pogledajte video: