Biciklom po Dalmatinskoj zagori

Privlačan i raznolik okoliš, povoljna klima i bogata kulturno - povijesna baština, Hrvatsku čine sve poželjnijim cikloturističkim odredištem. Osobito Splitsko - dalmatinsku županiju. I to - od Makarskoga primorja i otoka, do Dalmatinske zagore.

Zaštitna kaciga na glavu, oprema u torbu, osmijeh na lice i - put pod kotače! 

- Bolje od šetnje i brže od šetnje, vidiš sve oko sebe i ujedno uživaš i ne umaraš se, ističe zaposlenica  putničkoj agenciji Ivana Mađor Božinović.

A takva se pozivnica - ne odbija!

- Ja nisam neki biciklist, čak 10 godina nisam vozila i pitala sam se hoću li ja to moći, ali 33 kilometra su prošla - ovako, govori Daria Domazet iz Sinja.

- Baš izuzetno lagano, uživali smo u krajoliku, ističe Kristina Križanac iz Sinja.

- Vidite tu prirodu, te pejzaže, ti panoramski pogledi. Čovjek se opusti, ne misli koliko još ima kilometara, stvarno od 7 do 77 što se kaže, ističe Ivica Mastelić.
I to - sa svih strana svijeta.

- To su gosti jako dobre platežne moći i sve nam ih više dolazi iz autodestinacija, Austrije, Njemačke, nešto Italije, Slovenije u velikom broju, dodaje Monika Vrgoč, direktorica TZ Sinj.A ne zaostaju ni domaći.

- Mi smo nedavno krenuli u izradu Strategije razvoja cikloturizma  Dalmatinske zagore i zaista je pravi trenutak da se vlastitim očima uvjerim u potencijal ovog kraja, govori Tomislav Balić iz TZ Dugopolje.

A oni nisu zanemarivi.

- Zagora je nešto što nudi bezbroj mogućnosti za sve željne adrenalina ali ljepota je fenomenalna, ističe Kristina Mikec Jurišić, direktorica putničke agencije.

S nekoliko tisuća kilometara uređenih i označenih staza, Splitsko - dalmatinska među najrazvijenijim je cikloturističkim županijama.

No, prostora za napredak ima još. Od signalizacije, putokaza i mapa do ugostiteljskih i smještajnih objekata.