Bakar: Od industrijskog gradića do turističkog odredišta

Turistička zajednica Grada Bakra dobitnik je prestižne međunarodne nagrade "Golden interstas", a gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić dobio je i pojedinačno priznanje Interstas 2020.

Međunarodno povjerenstvo turističkih novinara i pisaca procijenilo je da se u Bakru vrlo kreativno predstavlja bogatstvo turizma, tradicijskih vrijednosti i kulture, čak i u vrijeme epidemije.

Na inicijativu poznatog fotografa i snimatelja Šime Strikomana Međunarodno je povjerenstvo turističkih novinara predložilo Grad Bakar i TZ Bakra za prestižnu nagradu "GOLDEN INTERSTAS", a Izvršni direktorij Golden interstasa obje je nominacije nagradio najvišim priznanjima.

- U deset godina je uistinu jako puno napravljeno tako da ove nagrade smatramo nagradom za cijeli ovaj naš dugogodišnji rad. Drago nam je da je to prepoznato i nagrađeno tom prvom nagradom Golden interstas, izjavila je direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić Marić.

Ta su priznanja iznimno važna za daljnji turistički razvoj Bakra, a došla su kao rezultat izvrsnih manifestacija poput Margaretinog leta, šetnje kroz povijest Bakra, pomorske bitke, đira po Bakru s klapama i mnogih drugih.

- Ova nagrada je svakako ogroman poticaj tim više što su nas za nju predložili ljudi koji praktički Bakar promatraju sa strane. Vide što se ovdje događa i puno su objektivniji nego mi koji ovdje živimo, kaže gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Iznajmljivači i ugostitelji na području Grada Bakra kažu da je turistčka zajednica osvajanjem ove nagrade i njima učinila korist. Odrađen je, kažu, izvrstan posao promocije Bakra koji popunjava i njihove kapacitete.

Bakar se tako u samo desetak godina od industrijskoga gradića razvio u turističko odredište koje gostima nudi velik broj kvalitetnh sadržaja. Nagrade su samo potvrda da inozemno turističko tržište dobro reagira na kvalitetnu ponudu u segmentu tradicijske i povijesne baštine kao i na predstavljanje lokalne kulture i običaja.