Udruga "Srce" treba nove prostore

Splitska Udrugu osoba s cerebralnom paralizom "Srce" iza sebe ima 25 godina djelovanja, niz uspješnih projekata, nagradu Grada Splita i mali i devastirani prostor koji je odavno postao pretijesan za njihovih 70 članova.

Dora Lovrić
  svakodnevno je u Srcu. Uključena je u gotovo sve aktivnosti.

-  Na glazbenoj pjevamo imamo voditelja koji nam udovoljava, pripremamo se za nastupe ali sad zbog glupe korone nema nikakvih nastupa, kazala je Dora iz Splita.
Prostor od sedamdesetak četvornih metara na splitskom Kmanu odavno su prerasli. Tu stvaraju,druže se ,ali i rehabilitiraju.
- Mislim da puno više korisnika želi dolaziti ali ne mogu tu je puno kolica, jako je nezgodno kad idem u zahod strah me da ću pasti, nemam se za što držati, dodala je.

- Prvi put sam došao u Udrugu kad sam bio mali, a danas, moji prijatelji i ja, odrasli smo ljudi i zato nam treba veći prostor, rekao je Tonči Škrabica iz Udruge "Srce".

- Djeca su se družila od vrtića, a roditelji stare i vječno je pitanje što će biti s njima, mi roditelji razmišljamo i želimo da naša djeca i dalje imaju ovako kvalitetno funkcioniranje, naglasila je dopredsjednica Udruge "Srce", Snježana Čatipović.

Posljednjih deset godina pisali su na brojne adrese od grada do resornog ministarstva, no odgovora još nema.

-Ono što smo uspjeli dobit donaciju za fizikalnu da otvorimo vrata kako bi djeca s kolicima mogla ući. Prijatelji su tolike godine i tako funkcioniraju odlično i zato nam treba veći prostor a mi ćemo se pobrinut za uređenje, dodala je.

"Srce" djeluje u malom prostru, ali rade goleme projekte. Samo s mjuziklom "Srce na sceni" rasprodali su HNK Split čak dvadeset puta. Novim idejama dobro bi došli i novi prostori.