Slab promet na riječkoj tržnici

Na riječkoj tržnici kupaca nikad manje, unatoč bogatoj ponudi proizvoda. Rast broja zaraženih koronavirusom na području grada i županije učinio je svoje. Iako su cijene znatno povoljnije, prodavači kažu kako kupce mogu izbrojiti na prste.

Inače u ovo doba dana  - jedva bi se prolazilo između štandova. Danas - gdje pokoji kupac. Osobito posljednjih dana kada i Primorsko-goranska županija po broju novozaraženih COVIDOM 19 bilježi rekorde. Kupci uglavnom biraju nešto za podizanje imuniteta. 

- Mandarina, limun, agrumi se sad najviše traže. Najviše kupuju stariji. Oni kupuju i češnjak, ljute paprike, mandarine, limune, govori prodavač na tržnici.

I ponuda povrća - sukladno dobu godine izvrsna!

Reći će mnogi – skupo, ali ovo povrće nije iz uvoza - sve je raslo na hrvatskom tlu. Doba je kestena i maruna - cijene od 30 do 50 kuna za kilogram. Samo valja znati što kupujemo.

- Marun vam je svijetli, a kesten je tamniji i uvijek marun bude slađi od kestena, govori prodavač.

U ribarnici se za pune "kašete" traži mjesto više. No, kupaca gotovo i nema. Cijene ribe nikad povoljnije, kažu trgovci. Srdela po 20, oslić po 40, čak i kilogram hobotnice može se kupiti za 100 kuna.

Ipak, svi se nadaju da će se ubrzo ipak vratiti ona poznata vreva u trbuh grada. Jer što je ljepše nego dan započeti kavicom i cjenjkanjem na gradskoj tržnici.