Varaždinsko groblje spremno za blagdan Svih svetih

U jeku su pripreme za blagdan Svih svetih. Posjetili smo jedno od najstarijih i najljepših groblja u Hrvatskoj, ono u Varaždinu. Zaštićeno je kulturno dobro i spomenik prirode za čiji je izgled zaslužan njegov bivši upravitelj Herman Haller.

Dolazak na groblje ove je godine olakšan zbog nedavno završenog rotora, a u "zelenim predvorjima raja", posjetitelji imaju pune ruke posla. Uređuju se grobovi bližnjih, donosi cvijeće. Radnici Parkova uređuju staze, grabljaju lišće. Posljednji su to u nizu sezonskih radova koji počinju 60 dana prije Svih Svetih.

Za posjet groblju na sam blagdan, Parkovi će se u suradnji sa stožerom Civilne zaštite, pobrinuti za poštivanje svih mjera.

- Od rukovoditelja pa do djelatnika, svi će se angažirati tako da ćemo imati i Covid redare, na svakom ulazu dezinfekcijska sredstva, a isto tako apeliramo na građane koji će dolaziti da nose maske, rekao je Alen Runac, direktor Parkova d.d.

Uz oprez kojega nikad dovoljno, može se njegovati blagdanska tradicija - paljenje svijeće dragim dušama, uz romantičnu šetnju.