Slavonski dućan nudi sve - od hrane do suvenira

Iako kao zamisao, Slavonski dućan postoji već 10-ak godina u Novoj Gradiški, odnedavna su uselili u suvremeno opremljen gradski prostor. Tako se sada u Dućanu može pronaći sve - od suvenira i odjeće do domaće hrane i pića. Prve reakcije kupaca su više nego pozitivne.

Milan Rosić
idejom o trgovini u kojoj bi na jednom mjestu mogli pronaći sve čime se Slavonija diči, od hrane do suvenira, bavi se već 10 godina. Želja mu se ispunila prije 3 godine, a nedavno su se preselili u suvremeni prostor u kojemu se mogu prodavati i kulinarske delicije, ali i kušati ponuđeni proizvodi.

- Ovdje su zastupljene sve slavonske županije i istočni dio Sisačko-moslavačke županije. Ovdje su OPG-ovi, domaće radinosti, kućne radinosti, obrti i udruge koji imaju gospodarsku djelatnost, rekao je Rosić.

Kulinar Slavko Mikulić kaže da je Slavonski dućan za male proizvođače nešto najpozitivnije što se moglo napraviti:

- Vjerujem da smo pomogli i Turističkoj zajednici i Slavonskom dućanu da konačno mogu doći na pravo mjesto i kupiti naše slavonske proizvode. Sve plasiram ili na kućnom pragu ili kroz Slavonski dućan, rekao je Mikulić.

Na čelu zadruge "Slavonski dućan" načelnik je općine Cernik u kojoj je sve više OPG-ova, ali se razvija i kontinentalni turizam. Kažu u Slavonskom dućanu da ih pandemija nije zaustavila, već bi se proširili i otvarali nove prodavaonice u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.