Umirovljenici i dalje uče "surfati" internetom

Gotovo 2 milijuna kuna dobila je Udruga umirovljenika Vodice iz EU blagajne za program poticanja aktivnog starenja. Namjera im je bila njime obogatiti društveni život umirovljenika. Niz je radionica koje najavaljuju, a prva - informatička upravo je počela.

Računala su im prozor u svijet. I dalje uče "surfati" internetom. Pa je i radionica, uglas će: pun pogodak. A k tome je i besplatna. 

Uz učenje cilj je Udruge začiniti društveni život svojih članova. Ipak, broj polaznika na ovoj, prvoj radionici smanjivao se u hodu s obzirom na situaciju. Jer zdravlje je na prvom mjestu.

- Ova radionica trenutno mora imati samo 4 polaznika zbog epidemiološke situacije. Imamo dosta zainreseiranih ali kao što vidite tako je kako je, ne mogu svi doći, istaknula je Vlasta Juričev iz Udruge umirovljenika Vodice.

Sretni umirovljenici - moto je Vodičana. A člansku iskaznicu Udruge ima petstotinjak ljudi. Za milijun i 881 tisuću kuna, povučenih iz europskih fondova, Udruga im je priremila pregršt aktivnosti. Reći će: za svakoga ponešto.

- Slikanje, ples, predavanja: zdravstvena, psihološka. Kasnije izleti, kaže Vinko Poljičak iz Udruge.

Učit će, dakle, umirovljenici o trošku Europe iduća 32 mjeseca. Razvijati kulturno-zabavni program. Čak i putovati.

- Sretnog umirovljenika što čini?! Prvenstveno zdravlje, da ima jednog prijatelja koje će mu pružiti ruku jedan lijepi osmijeh i dobru rič, kaže Vlasta Juričev.

Umirovljenike s područja Vodica Udruga poziva da se uključe u projekt "Pridruži se - aktivni u mirovini".

Napominju: sve su aktivnosti besplatne.