Poezija na tramvajskim i autobusnim stajalištima

Književnica Sonja Zubović osmislila je projekt 'Poezija u gradu'. Na deset važnih gradskih punktova postavila je plakate s pjesmama jednog važnog hrvatskog pjesnika.

Na ostvarenju projekta Sonji Zubović pomogla je dizajnerica Tena Pezdevšek, a cilj projekta je potaknuti ljude na čitanje i približiti im stvaralaštvo hrvatskih autora.

U sivilu grada koji su pogodili potres i bolest, ljudima donosi pjesme i njihovu ljepotu, a istodobno želi odati priznanje Augustu Šenoi kojemu je godišnjica rođenja upravo u studenome.

Na tramvajskim i autobusnim stajalištima već smo prošle godine imali priliku čitati pjesme dvanaest hrvatskih suvremenih autora zahvaljujući istoimenom projektu.

Ovo je nastavak, a autorica Sonja Zubović za njegovo provođenje dobila je novac jedne naše velike tvrtke na natječaju 'Osvijetlimo zajedno grad', a sponzor je i Grad Zagreb koji je ustupio dio mjesta za izlaganje plakata.

Na deset najprometnijih gradskih autobusnih i tramvajskih postaja do 5. studenoga čitajte Šenoine stihove koji će vas ohrabriti i iz kojih ćete naučiti nešto novo.

Pogledajte reportažu iz emisije Dobro jutro, Hrvatska: