Čakovec - najbolji veliki hrvatski grad po kvaliteti života

Prije dvije godine Grad Čakovec bio je najbolji u Hrvatskoj po ulaganju i dosezima u obrazovanju, lani i ove godine na drugome je mjestu. Ovih je dana, nakon završenog velikog istraživanja neprofitnog portala gradonačelnik, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos, Čakovec proglašen i najboljim velikim hrvatskim gradom po kvaliteti života.

Gospodarski uspjeh, briga za mlade i njihovo obrazovanje, uspješnost u korištenju sredstava iz europskih fondova i kvaliteta života građana, bili su glavni elementi za izbor najboljega grada.

Očekivano, Čakovčani su oduševljeni.

I, ne samo da mladi ovdje ostaju, nego ih se sve više doseljava jer u čakovečkim tvrtkama ima posla.

- U posljednjih nekoliko godina, trbuhom za kruhom doselilo se mnogo ljudi, ovdje su našli posao, ovdje zasnivaju svoje obitelji, ovdje rade kuće i sve ona stanogradnja koja se radila, sve se odmah i prodaje. Imamo i upit brojnih investitora koji žele raditi na području Čakovca, ističe čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

U Gradu Čakovcu zbog pandemije nije zaustavljena nijedna planirana investicija - ovog se trenutka u četiri kapitalna projekta ulaže više od 40 milijuna kuna. 

- Tako će biti i do kraja godine, a i u idućoj godini. Siguran sam da ovu gospodarsku krizu koja je pred nama Čakovec puno lakše prebroditi nego drugi gradovi, pogotovo oni uz more koji žive od turizma, dodaje Kovač.

U posljednje tri godine u Čakovcu je sagrađeno više od 400 stanova te dvjestotinjak obiteljskih kuća. U ovom se trenutku gradi oko stotinu novih stanova i kuća.