Pravnica po struci, spisateljica u srcu

Da nikad nije kasno za ostvarenje snova pokazuje priča majke troje djece iz Zadra, koja je nedavno počela pisati priče za djecu. Nije dugo trebalo i da priče ugledaju svjetlo dana, u obliku dječjih slikovnica.

Pravnica po struci, Sarah Stručić oduvijek je voljela čitati i pisati. Kada je dobila treće dijete, spoznala je da u nekom svom kutku skriva jedan talent.

- U jednom trenu kad sam uspavljivala svoju najmlađu Juditu je ideja za prvu priču došla. I onda sam, budući da ja sebi volim dokazati da ja mogu još, probala drugu pa probala treću i tako je to nekako krenulo, prisjeća se autorica priča.

Nastala je zbrika Male životinjske priče. Na nagovor obitelji odlučila ih je objaviti. Preko Facebooka je pronašla ilustratoricu Nejru Turčinović i na kraju je zbirka otišla u tisak. Uzelo ju je pedesetak knjižnica diljem Hrvatske, a prodaje se preko interneta. Sve su priče melodiozne, u rimi i stihu.

- Sve priče su basne, znači životinje su nam glavni likovi. Nastojala sam u svaku od njih utkati nekakvu pouku, kaže Sarah.

Na njezina mala djela posebno je ponosan suprug. Za upuštanje u poslovni pothvat izdavanja pet priča trebao joj je poticaj.

- Tako da smo je njen brat i ja najviše nagovarali na taj cijeli poduhvat. Mi smo bili malo moderniji pa samo htjeli s nekakvim e-pričama ići, međutim Sarah se od prvog dana nije htjela maknuti od prave knjige, kaže Denis Stručić.

- Ili će bit prava knjiga ili neće bit ništa. Jer je poanta po meni knjige, pogotovo za djecu, da ti svoje dijete uzmeš i pročitaš mu tu priču, smatra Sarah.

A vrijeme provedeno s djetetom ne može se platiti i najvažnije je na svijetu. Zato je Sarah stavila na papir još ovakvih priča.