Hanibal Podzemni 'izranja' u Zadru

HNK Zadar u suradnji sa slovenskim redateljem Matjažom Latinom večeras na zadarske daske dovodi 'Hanibala Podzemnog' – komad koji govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva.

- Ta skupina umjetnika prodaje dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života. Predstava problematizira pitanje o pravim vrijednostima suprotstavljajući ih gomili novca koje pohlepni likovi nastoje pridobiti, nasuprot ljubavi kao istinskoj vrijednosti koja se ne može kupiti, poručuju iz HNK Zadar.

Slovenski redatelj Matjaž Latin do sada je režirao više od 80 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma.

-  Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava 'Ostavljam te' (2016.) nakon koje slijedi režija predstave 'Tarzan' u sezoni 2018./2019. 'Hanibal Podzemni' je njegova treća režija za HNK Zadar, napominju iz te kuće.

Uoči večerašnje premijere ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je u HNK Zadra i tamo razgovarala s redateljem Matjažom Latinom, glumicom Petrom Tunjić i glumcem Ivanom Jončićem: