‘Kako je počeo barok na mojem otoku’

Poslušajte intrigantnu dokumentarno-glazbenu priču ‘Kako je počeo barok na mojem otoku’ u kojoj autor Branimir Pofuk istražuje početke te bilježi prošlogodišnje i ovogodišnje ostvarenje Korčulanskog baroknog festivala koji se održao (usprkos pandemiji korone) deveti put.

Jedan engleski bankar i jedan hrvatski glazbenik prije deset su godina popili kavu u Zagrebu - tako je počela suradnja Michaela Unswortha i Saše Britvića. Godinu dana kasnije, kao plod tog razgovora i dogovora započeo je prvi Korčulanski barokni festival.

Na čelu festivala posljednjih pet godina je kao umjetnička ravnateljica Laura Vadjon, ujedno i ravnateljica Hrvatskog baroknog ansambla.
8. Korčulanski barokni festival
Branimir Pofuk prati festival od samih početaka, a za ovu je posebnu reportažu prošle i ove godine razgovarao s organizatorima, domaćinima, umjetnicima ali i publikom, te je uz birane ulomke snimaka festivalskih koncerata oblikovao priču o tome kako je festival nastao, kako je rastao i osvajao sve više mjesta na Korčuli i Pelješcu, i što znači danas za grad i otok Korčulu i čitavu regiju, pa i kako je svojim devetim izdanjem u rujnu preživio i pandemijsku situaciju.

Dokumentarno-glazbenu priču ‘Kako je počeo barok na mojem otoku’, koju smo emitirali u ciklusu Oda-birano (utorkom u 18,15 sati na HRT-HR1), pronađite u Slušaonici Hrvatskoga radija i na usluzi HRTi.
Oda-birano: Kako je počeo barok na mojem otoku - devet godina Korčulanskog baroknog festivala