Caritasova kuća priprema mlade za samostalan život

Upravo su gledatelji pomogli da se sagradi Caritasova kuća za mlade u Zagrebu. U njoj se nudi spasonosni privremeni smještaj i svojevrsna odskočna daska za samostalan život mladima koji studiraju i rade. Dolaze iz institucionalne skrbi ili iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Mladi su se smjestili na četiri etaže u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, a u prizemlju su uredi i višenamjenski opremljena dvorana. Postoji i lista čekanja na smještaj u Kući, a oni koji su tu, sretni su.

- Kapacitet kuće je 31 osoba. Imali smo do sada 43 osobe, od toga je 19 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon što su napunili 18 godina napustili udomiteljske obitelji i našli smještaj kod nas i 24 studenata slabijeg imovinskog stanja koji nisu ostvarili pravo na studentski dom pa smo im omogućili nastavak školovanja - izjavila je Daniela Petković, voditeljica Kuće za mlade "Da život imaju".

Šesnaestero mladih u posljednje dvije godine izišlo je iz Caritasove kuće i započelo samostalan život. Jedna se djevojka udala, ostali rade i uvijek se mogu obratiti u ovaj dom koji ih je ispratio u svijet.