Film ‘F20’ osvojio tri nagrade na festivalu u Grčkoj

Dugometražni igrani film ‘F20’ Arsena A. Ostojića osvojio je tri nagrade, među kojima i onu za najbolji kriminalistički film, na grčkom Anatomy: Crime & Horor International Film Festivalu koji se održao online.

Film je osvojio i Nagradu publike, a Ostojić nagradu za Najboljeg redatelja kriminalističkog filma.

U dugometražnoj konkurenciji tog žanrovskog festivala sudjelovalo je 17 filmova, dok su u svim programima sudjelovala ukupno 72 filma iz 29 zemalja.

‘F20’ je dosad osvojio 20 nagrada, najvećim dijelom u inozemstvu, i to na 20 filmskih festivala. Nastao je prema scenariju Hrvoja Sadarića o djevojci i mladiću koji se susreću slučajno i krenu u avanturu života.

Glavne uloge tumače mladi glumci Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.

Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić, a film je nastao u produkciji Arsena A. Ostojića i Hrvoja Vajića iz Filmosaurux Rexa.

O najboljima na grčkom festivalu, koji je završio početkom studenog, odlučivao je žiri u kojemu su bili Apostolis Iliopoulos, koji je bio i predsjednik žirija, redatelj George Konstantopoulos, redateljica Chryssa Koutrakou, glumica Kalliopi Eleni Vlastou, spisateljica i predavačica Rania Orfanakou, redatelj Konstantinos Gourgiotis te glumica-scenaristica Genny Gemma.
Kako je Martina pobjegla s Filipom na Zrće