Kostimirane lutke pune gledalište osječkog HNK-a

Da kulturne ustanove muče problemi vezani uz pandemiju, već je nekoliko mjeseci surova stvarnost. No, predaje nema što potvrđuje i primjer osječkog HNK.

Predstave se pripremaju i igraju, no zbog zahtjevnih epidemioloških mjera neke ipak neće biti izvedene na dan kada je to planirano.

Premijera opere 'Samson i Dalila' trebala je tako biti 9., 10. i 11. studenoga u sportskoj dvorani Zrinjevac, no odgođena je za 27.,28. i 30. studenoga i 1. i 2. prosinca zbog prilagodbe na scensko-koncertno izvođenje u kazalištu.U pripremi je i koprodukcija osječkoga HNK i vinkovačkoga Gradskog kazališta Joze Ivakića u Vinkovcima - večeras, u petak 6.studenoga, u Vinkovcima će premijerno će biti izvedena drama Augusta Strindberga 'Gospođica Julija' u režiji Aide Bukvić, a osječka premijera najavljena je za 14. studenoga u osječkome HNK.

Kazalište u Osijeku, inače, nastavlja s radom, uz sve epidemiološke mjere, a pri održavanju distance, ali dizanju atmosfere u gledalištu pomažu i kostimirane lutke raspoređene po sjedalicama.

Detalje je doznala ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja su u osječkom kazalištu dočekale intendantica Dražena Vrselja: