Na HRT-u premijerno prikazan dokumentarac ‘140 godina MUO-a’

Dvostruki doktor i akademski slikar Isidor Kršnjavi prije 140 godina bio je na čelu inicijative osnivanja Muzeja za umjetnost i obrt, kao jedne od prvih takvih institucija u Europi.

Iako su veliki slavljenički planovi ove godine pali u vodu, ekipa HRT-a pod redateljskom palicom Nane Šojlev ipak je imala ekskluzivnu priliku ući u sve prostorije i depoe te otkriti prava muzejska blaga.

Dokumentarni film ‘140 godina Muzeja za umjetnost i obrt’ premijerno je prikazan jučer na HTV2, a sada ga možete pogledati na našoj usluzi HRTi.

- Može se steći dojam o tom bogatstvu, o ljepoti predmeta koje muzej čuva, o tome što se sve čuva u tim depoima, koje je to skrtiveno blago, o tome koliki broj ljudi marljivo radi da bi takva institucija mogla postojati, ističe scenaristica i redateljica Nana Šojlev.

Šojlev dodaje da je misija HRT-a da komunicira s gledateljima i da pokuša animirati široki krug publike: Da ono što smo mi shvatili da je lijepo i dobro, da nekako i gledatelje uvjerimo da je to doista, pa da sami zažele nešto naučiti, poručila je Šojlev.