Filipčić: Tek za koju godinu saznat ćemo posljedice trenutnih strahova

Na pitanje kako se nositi s velikom količinom loših vijesti Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u emisiji Studio 4 je rekao kako su sve ove vijesti nešto na što nismo pripravni i to dovodi do anksioznosti, straha i osjećamo se loše.

- Upravo stoga trebamo pomoći jedni drugima i djelovati zajedno, te trebamo iz svih ovih crnih vijesti izabrati one pozitivne koje će nas podići i dati nam novo svjetlo, naglasio je.

Filipčić je rekao kako je izuzetno bitno informirati građane, ali imamo kako je rekao, poplavu informacija.

- Treba se izabrati medij kojem vjerujemo i njega pratiti, rekao je i dodao kako je izuzetno važno da su informacije točne.

U ovim trenucima je važno da se fokusiramo na dobre stvari, zato što, kako kaže, ovo nije utrka na 100 metara, već je ovo maraton koji će potrajati neko vrijeme i upravo se stoga moramo mijenjati.

Filipčić je naglasio kako ćemo tek za godinu do dvije saznati kakve su posljedice ostavili na nas svi trenutni strahovi.

- Ako vidite da je anksioznost i depresija jača od vas, nemojte se libiti doći na psihijatriju i mi ćemo pomoći, istaknuo je i dodao kako se ne treba bojati antidepresiva, zato što oni neće izazvati ovisnost, ali će pomoći da se riješite simptoma u kratkom vremenu, a nakon toga slijedi period liječenja.