Ljubavna ratna priča heroja Miodraga Deme

Nakon prošlotjednog predstavljanja u Novinarskom domu u Zagrebu, dokumentarni film 'Demo', redatelja Branka Schmidta i u produkciji HRT-a, svečanu će premijeru imati večeras, u nedjelju, u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a za 30. studenoga je najavljena i TV premijera na HTV1.

- Film je temeljen na mom životnom iskustvu nakon što sam uslijed ranjavanja postao 100% hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata. Tema filma je ljubavna ratna priča o životu moje obitelji nakon ranjavanja, a poruka je kako se ljubavlju i borbom mogu pobijediti sve životne poteškoće, istaknuo je Miodrag Demo najavljujući premijeru.

Ratna ljubav, vjenčanje, sretna obitelj i onda pri kraju rata ranjavanje i borba za život - priča je to o Mariji i Miodragu Demi i ljubavi koju ništa nije moglo pokolebati. Dokumentarni film 'Demo' pokazuje snagu emocija u vremenima kada je to bilo najpotrebnije.

- Što je to proživljavala njegova žena dok je on bio 1600 dana na fronti. Što se događalo u obitelji, kako je to izgledalo s druge strane i zbog toga smo napravili i jedan song, ljubavni song u dokumentarnom filmu, naglasio je redatelj Branko Schmidt.

Naslovna je tema 'Nagovori me' Nine Kraljić. Film je pripreman dvije godine, ali snimljen je u rekordno kratkom roku.

- U deset dana smo napravili taj film, koji će zbilja, ja mislim pomaknuti standarde dokumentarnog filma u Hrvatskoj, pogotovo što se tiče Domovinskog rata, naglasio je redatelj.

- Dobro se desilo i najbolje se desilo to što je Branko prepoznao jednu obitelj koja dan danas ne oskudijeva u ničemu koja dan danas živi normalan svoj život, rekao je Demo.

Nakon premijere u zagrebačkom HNK-u dokumentarac 'Demo' na male ekrane stiže u ponedjeljak, 30. studenoga, u 20.05 sati na HTV1.

Pogledajte reportažu s predstavljanja dokumentarnog filma 'Demo':