Labudu s Bundeka petak 13. je sretan dan

Peti dan od dojave građana da je na Bundeku labud kojem iz kljuna visi flaks terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba konačno ga je uhvatila.- Naša mu je pomoć bila nužna, no on je bio tvrdoglav. Više smo ga puta obilazili, a jedan smo dan u akciju uključili i vatrogasce s čamcem. Sve to bilo je neuspješno. Labud bi nam baš svaki put vješto pobjegao, kažu.

➡️ Izrezbarene bundeve za životinje

Jato kojeg se labud držao bilo je okrutno - tijekom hranjenja bi ga tjeralo od sebe, pa su se u Skloništu brinuli je li gladan. Tu su činjenicu odlučili iskoristiti kako bi ga uhvatili.

- Labudovi su naviknuti na ljude koji ih hrane, pa smo se s gospodinom Tomislavom dogovorili da mu danas pripremimo svojevrsnu zamku. Plan je bio da ih on hrani, a da kolega s odjela za peradarstvo Veterinarskog fakulteta i voditelj naše terenske ekipe pokušaju uhvatiti labuda s flaksom u kljunu. Bio je to pun pogodak! Jutros u 7 sati labud je ulovljen! Na licu mjesta smo mu iz kljuna izvadili flaks s udicom, no za svaki smo ga slučaj odvezli na temeljit pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Tamo je labudu očišćena ranica od udice i dana mu je potrebna terapija, navode iz Skloništa.

Labud je sada u stacionaru, gdje će biti nekoliko sati na promatranju, a ako sve bude u redu, već danas će biti vraćen na Bundek.

Video: Zoološki vrt Zagreb