Bradom do muškog zdravlja

Bradata aukcija jedinstvena je humanitarna akcija koja se nekoliko godina uspješno provodi u Splitu, s ciljem pomoći Županijskoj ligi protiv raka. Cilj je podizanje svijesti o raznim oblicima karcinoma, s posebnim naglaskom na muško zdravlje. Tako će unatoč pandemiji biti i ovog Movembera, ili, "studenoga - bez brijanja".

Brada će narasti, nova glava neće. Stoga "Bradata aukcija" potiče muškarce na brigu o svom zdravlju, prevenciju i redovite preglede. Naime, "Bradata aukcija" zamišljena je tako da bradonje obriju svoj zaštitni znak, a oni koji ih žele vidjeti golobrade ili se samo priključiti humanitarnoj akciji, doniraju za otkup tih brada. I zanimljivo, akciju su potaknule upravo njihove supruge, a podržali je brojni sportaši, pjevači i glumci.

- Ovom prilikom pozivam sve bradonje da nam se pridruže, ne moraju biti iz Splita, Zagreba, Rijeke, Osijeka, svi mogu dat svoj doprinos i svoju bradu za aukciju. Neka nam se samo jave, kazao je pokretač "Bradate aukcije" Siniša Šunje.

Brade padaju, svjesnost o muškom zdravlju raste, a i stanje na humanitarnom računu jer novac se donira Županijskoj ligi za borbu protiv raka.

Pokretač "Bradate aukcije" Marko Sučić kazao je kako je bilo kakva pomoć dobro došla. Prve godine skupili su tridesetak tisuća kuna, a već druge godine pedesetak.  Dodao je kako ih je prošla godina iznenadila jer su prikupili više od sedamdeset tisuća kuna.

Ima ih već koji se briju tek jednom godišnje, baš za "Bradatu aukciju", koja uvijek prikupi i kapitalce.

- Jedno tri godine se nisam obrijao ali ove sam godine odlučio odazvati se "Bradatoj aukciji" i dati svoju bradu. Neka ide u dobrotvorne svrhe. Ja se uopće ne sjećam kakav sam bio bez brade pa se nadam samo da će me sin prepoznat, dodao je Josip Božić Štulić.

Prepoznata je već dobro "Bradata aukcija" u Splitu. Nadaju se da će se proširiti diljem Hrvatske.