Dalmacija poduprla akciju "Vratimo Fridi mamu za Božić"

Sinjani, i mnogi drugi diljem Dalmacije, poduprli su akciju  "Vratimo Fridi mamu za Božić" kako bi pomogli mladoj, 25-godišnjoj majci u njezinoj borbi za zdravlje i život. Mlada Sinjanka, mama jednoipolgodišnje Fride, treba našu pomoć! Tim riječima, društvenim mrežama krenula je akcija  "Vratimo Fridi mamu za Božić".

- Dogodilo se to da je Viktorija, sredinom siječnja 2019. godine imala zdravstvene poteškoće. Tražili su pomoć  u cijeloj Hrvatskoj. No, nitko nije mogao postaviti dijagnozu i prije mjesec i pol dana došla je vijest iz Clevelanda da se može tamo uspostaviti dijagnoza, govori Ivana Marinović, Udruga Ferali, Sinj. 

Samo za uspostavu dijagnoze potrebno je 70-ak tisuća kuna, plus troškovi puta i smještaja u SAD-u. Sinjska kreatorica Ivana Cvrlje s kolegama iz cijele Dalmacije humanitarnom modnom revijom uspjela je skrenuti pozornost na ovu tužnu priču.

- Rado se odazovem ovakvim akcijama. Gotovo uvijek jer i sama sam dijete roditelja preminulih od karcinoma. I majka i otac. Nije mi čudno da su se sve kolege iz svijeta mode svak na svoj način priključili ovoj priči, ističe Dora Vukušić, Teralli by Vukušić, Split.

- Priključio se i Imotski jer teško je ne čuti slogan "Vratimo Fridi mamu za Božić", naglašava Višnja Žužul, Matan i Nuša, Imotski.Iako su mnogi tekstilni obrtnici, zbog korone ugasili svoje obrte, oni preostali, osim sebi samima, rado pomažu i drugima. Dizajnerica Ivona Glavaš, unatoč svemu, odlučila je obilježiti svoj šesti modni rođendan.

- Na ovu tešku situaciju, napravili smo kolekciju koja je rezultat  ovog perioda dok smo mirovali i svu smo proizvodnju u umjesto haljina zamijenili  proizvodnjom maski koje smo donirali potrebitima i bolnicama, govori Ivona Glavaš, Anovi, Split.

- Meni je baš ova kolekcija ženstvena i draga mi je za nositi. Volim baš ove boje iako su dugi rukavi. Ljudi se još kupaju i ja sam se nedavno okupala, kaže Domenika Žuvela, pjevačica.

Još jednom se pokazalo da smo, bez obzira koliko nas kao pojedince pogodila nevolja, uvijek spremni pomoći drugima.