Odlučili nogom kročiti na svaki hrvatski otok, otočić ili hrid

Zemlja smo s više od tisuću otoka, otočića i hridi, a šestero prijatelja s otoka Krka odlučilo je stupiti na baš svaki od njih. Nedavno su se vratili iz pomorske pustolovine tijekom koje su obišli gotovo 800 lokacija.

Podigli su jedra i krenuli u morsku avanturu. Podijeljeni u dvije ekipe, jedrilicom i gliserom obišli su 780 hrvatskih otoka, otočića i hridi.

- Ja sam u svojih 30 i nešto godina prošao njih 60, do ove sad ekspedicije, i rekao sam, ako ljudi plaćaju da bi ih došli vidjeti, šteta bi bila da ih ni mi ne prođemo, rekao je Luka Olivari, član ekipe 1000+ISLANDS.

Jedini uvjet za iskrcavanje bio je da to mjesto ima ime, a prema kartama Hrvatskog hidrografskog instituta takvih je čak 938 točaka. Kročili bi oni na sve, samo da im vrijeme nije pomrsilo planove.

- Bilo je zanimljivih iskrcavanja, od toga da smo padali u more jer su bili veliki valovi, do primjerice hridi Štit koja ima jedan veliki vertikalni ulaz u more gdje smo se jedva iskrcali, držali se rukama i nogama, a tablu s imenom otoka zubima, ali to je sve obogatilo cijeli ovaj doživljaj, dodao je Olivari.

Koji je trajao 8 dana.

- Što se tiče slaganja, to je stvarno bilo ne na 100 već 101% perfekcije. Nitko se nije dirao u tuđe zadatke i čim svatko odradio svoje odmah je šansa za nervozu minimalna, rekao je Lovro Badurina, 1000+ISLANDS.

Ova ekipa ne misli odustati sve dok ne stupi na sve jadranske otoke, otočiće, hridi. Jedra ponovno dižu krajem mjeseca.