Američkog youtubera u Zagrebu oduševili prozori, kesteni, lišće...

Hrvatska je i za vrijeme pandemije mamac za mnoge turiste iz cijelog svijeta, a među njima je američki youtuber Conner Sullivan, koji je u Zagreb došao sa svojim dvjema sestrama i boravak dokumentirao s nekoliko videa.

Sullivan, koji na YouTubeu ima 925.000 pretplatnika, i njegova obitelj u videima koji već imaju desetke tisuća pregleda dive se nekim stvarima koje uzimamo zdravo za gotovo, kao što su prozori koji se mogu otvoriti na više načina i grijalice u kafićima.Trojac je, naravno, u Zagrebu isprobao raznu hranu i pića, poput kestenja, pršuta, palačinki sa sirom i šunkom, likera... I nisu ostali razočarani.

- Složili smo se da je hrana ovdje malo zdravija, rekao je Sullivan.

Pritom su im se svidjele i niske cijene, večeru za troje platili su samo 22 dolara.

- 22 dolara za sve one odreske, kruh i odličnu uslugu. Hvala ti, Hrvatska, kaže Sullivan u jednom videu.Sullivana je tijekom šetnje centrom grada oduševio i prizor - otpalog lišća.

- Ovo je tako cool! U Kaliforniji jesensko vrijeme nije uobičajeno pa je velika stvar za nas vidjeti lišće, objasnio je.

U snalaženju u Hrvatskoj pomogao im je Google Translate, a pokušali su naučiti i neke riječi i fraze. Pri tome je mnoge gledatelje iz Hrvatske zabavio pogrešan izgovor nekih od njih, poput "đađa" na oko.