Ima 90 godina, prebolio koronu i radi više sklekova od mnogih

Ivan Mustapić u devedesetoj živi svoje zlatne godine. Od kad zna za sebe bio je najbrži. U krosu, a potom i maratonu, bio je jedan od najboljih u Hrvatskoj. Osvajao je nagrade u cijeloj Europi. Od sporta ne odustaje, do nedavno preboljene zaraze koronavirusom mogao je napraviti stotinjak sklekova. Sad malo manje, no dovoljno da pobijedi upola mlađe!

Na snimanje je dojurio na skuteru. Bio je, kaže, na brzinu nešto do sela. Kod žustrog nesalomljivog barba Ivana Mustapića nema puno sjedenja. Iako teško ozlijeđen na radu u Njemačkoj, nema mira. Isteže se, hoda.

- Uništila me korona, skroz me srozala, govori.

Srozala ga je tako da je pred našom kamerom, s minimalnim zagrijavanjem, kao od šale napravio - tridesetak sklekova.

- Sada ih ne mogu puno napraviti. Možda bi mogao 20-50, rekao je.Vitalni devedesetogodišnjak mirno s obitelji živi u Lovreću i starosti se ne prepušta! Drugačije ne zna. Trenira i pobjeđuje cijeli život.

- Nikada nije pušio, nikada nije pio. Sportom se, znači, godinama bavio, zdravo je živio, nevjesta mu uvijek daje hranu, kozje mlijeko, sireve i tako, rekao je njegov sin Srećko Mustapić.

Za 42 maratonska kilometra Ivanu Mustapiću trebala su 2 sata i 17 minuta. Svjetski rekord je tek 18 minuta bolji. Natjecao se u Moskvi, Grčkoj, Londonu. Gostovao na dvoru britanske kraljice. Upoznao glumice Brigitte Bardot i Sophiju Loren. Živio je i živi život kakav se samo poželjeti može.