TV-premijera dokumentarca 'Demo' večeras na HRT-u

Nakon što je dokumentarni film 'Demo', redatelja Branka Schmidta i u produkciji HRT-a svečanu premijeru imao prije dva tjedna u zagrebačkom HNK-u, film koji donosi ratnu i životnu priču odlikovanog stopostotnog ratnog vojnog invalida Miodraga Deme, TV-premijeru će imati večeras, u 20,05 sati na HTV1.

- TV-premijera filma Branka Schmidta - Demo
- Ljubavna ratna priča heroja Miodraga Deme

Ratna ljubav, vjenčanje, sretna obitelj i onda pri kraju rata ranjavanje i borba za život - priča je to o Mariji i Miodragu Demi i ljubavi koju ništa nije moglo pokolebati.

Dokumentarni film 'Demo' sve je samo ne obični ratni dokumentarni film: ratni heroj Miodrag Demo, zaljubio se, naime, i oženio početkom Domovinskoga rata, da bi mu njegov kraj donio teško ranjavanje s neizvjesnim ishodom.

- Nisam ni ja htio da to bude klasična priča s plišanim zastorom iza mene dok pričam o ratu. Dosta je toga. I drugi ljudi pored mene bili su heroji, te majke, te žene, svi oni koji su bili u pozadini i pomagali – kako je tek njima bilo dok su čekali da mi obavimo svoje, istaknuo je Miodrag Demo gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Bitka supruge Marije za Miodragov život počinje nakon što je bio ranjen:

- Deset dana svi oko tebe skaču, a nakon toga više nema nikoga. Ostane obitelj i to je to. I to je strašno, priča Miodrag Demo kojemu nije bilo lako se otvoriti, no vjerovao je u redatelja Schmidta i HRT što mu je olakšalo rad na snimanju filma.

Pogledajte spot za skladbu 'Nagovori me' Nine Kraljić - naslovnu temu filma 'Demo':Kako je sve to izgledalo u obitelji, na bolničkim hodnicima - možemo vidjeti u filmu koji se pripremao dvije godine, a snimljen je u samo deset dana.

Uoči večerašnje televizijske premijere (HTV1, 20,05h) protagonist Miodrag Demo i redatelj Branko Schmidt bili su gosti emisije Dobro jutro, Hrvatska: