Na nekim linijama ZET-a veći broj putnika od dopuštenog

Prvi je radni dan od uvođenja strožijih mjera. Jednu od njih putnici su osjetili već prilikom ulaska u neko od vozila javnog prijevoza.

Naime, popunjenost ne smije prelaziti 40 posto raspoloživih mjesta. Unatoč tome, na nekim se linijama ZET-a ipak vozio veći broj putnika od dopuštenog.

Svima je očito važnije na posao ili u školu stići na vrijeme, a o riziku zaraze razmišljat će se kasnije. Zato su neke autobusne linije unatoč preporukama krcate putnicima. 

U ZET-u apeliraju na savjest građana - na vozilima su istaknute naljepnice na kojima stoji koliko najviše putnika smiju prevoziti - savjetuju ako se u vozilu nalazi više ljudi da se pričeka iduće. 

- Ovo su mjere koje su propisane za 3 tjedna i ja mislim da u ova 3 tjedna, zajedno s našim kapacitetima vozila i putnicima koji se pridržavaju propisa možemo učiniti dosta, naglasila je Ljuba Romčević-Žgela, voditeljica podružnice ZET-a.

Teško je danas biti vozač gradskog prijevoza. Nije
na njima brojenje putnika, već da ih sigurno dovezu do odredišta. Mnogi bi htjeli da su i korona redari - to će na nekim linijama u udarnim satima biti kontrolori karata.

- Vožnja ide po svom vremenskom roku, sve stižemo na vrijeme, popunjenost je do 40 posto, kako koja linija, sve u svemu ide uredno, rekao je Ivica Sali, vozač autobusa.

Neki su tramvaji dupkom puni, a neki kako nalažu epidemiolozi.

- Ne vjerujem da će te mjere uopće pomoć u tramvajima , svatko žuri ili na posao ili doma. Nitko neće sačekati sljedeći tramvaj, naglasio je Sali.

Vozila se nakon svake vožnje dezinficiraju jer odgovornost je na svima, a posebno na putnicima za očuvanje vlastita zdravlja.