Pilates kao najcjelovitija rekreacija

Inspriaciju i poticaj na vježbanje donosi Tea Premoša, trenerici pilatesa.
Iako je za vrijeme studija odlazila na sate aerobike i crossfita, Tea pilates izabire kao najcjelovitiju rekreaciju, a danas i dodatno zanimanje.


Trening joj, kaže Tea, daje energiju koja joj je potrebna da obavi sve svoje poslove. Više energije, pravilnije držanje tek su neke dobrobiti treniranja. Budući da je nutricionistica, Tea veliku pozornost pridaje zdravom načinu prehrane.

Sama tjelesna aktivnost bez zdrave prehrane i obratno nije riješenje za gubitak kilograma i pravilno oblikovanje tijela i to je česta diskusija između vježbača i nje. Iako mnogi traže savjete i neumorno listaju časopise pregledavaju internetske stranice. Rijetko se kada pridržavaju i datih savjeta.To je, objašnjava Tea, zato što su danas svi preopterećeni poslom i mnogobrojnim dužnostima koje teško koordiniraju.

Ipak, kao nutricionistica i instruktorica Tea Premoša nije tako stroga kada je riječ o blagdanima i proslavama. U danima kada se peku kolači i spravljaju razna fina jela možemo malo popustiti. I što je najvažnije ne moramo biti u stresu zbog te male, smije se Tea, slabosti.

Tea voli raditi s ljudima. Nadahnjuje je njihov uspjeh, trud, druženje, rezultati. U  radu s ljudima mijenjajući njihov život mijenjamo i svoj tvrdi Tea. No najvažnije je učiti i naučiti korisna znanja te promijeniti kvalitetu života na bolje.

Tea Premoša je Međimurka. Najviše voli otići kući u Mursko Središće jer u maminom vrtu ima svega finoga, smije se. Radi kao nutricionistica, planinari, šeće, vodi tečajeve. To je, smatra, najbolji način da se postigne ravnoteža u životu. Za nju je više obavljenih zadaća u danu, dobro iskorišten dan, a da bi to postigla strpljivo planira sve svoje aktivnosti.

U videoprilogu pogledajte Tein trening.