Isperimo tugu, očistimo bijes, poruke su na neobičnom boru

Isperimo tugu, očistimo bijes, istuširajmo nelagodu, samo je dio poruka učenika napisanih uz novogodišnje ukrase na neobičnom boru.

- Trebalo je prvo naučiti učenike kako se radi sapun, onda od tih sapuna napraviti mala umjetnička djela koja će biti ukrasi za bor, a ideja je kako očistiti tijelo i tako očistiti loše misli, emocije i na taj na način promovirati mentalno zdravlje, rekla je Aleksandra Dužević iz Škole likovnih umjetnosti Split.

Zbog epidemioloških mjera, jedan dio radionice održan  je online.

- Doma smo radili geometrijska tijela i slike, bili mi je zabavno i nije bilo teško, govori Aly Hewitt iz Škole likovnih umjetnosti u Splitu.

- Potrudili smo se malo u vezi ideja i trebalo je vremena da sve ideje sjednu na mjesto, naglasila je Lucija Aković Vrgoč iz Škole likovnih umjetnosti Split.

- I mali smo zadatak spajati više različitih oblika kako bi ispalo nešto unikatno. Kroz umjetničku radionici učenici se educiraju o važnosti mentalnoga zdravlja, rekla je Nora Ujdurović  iz Škole likovnih umjetnosti Split.

Anksioznost raste, depresija je velika, a strest samo takav, tako da o tome moramo voditi računa i brinuti se da to odbacimo, da se otuširamo, isperemo, govori Mirela Grbić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

Projekt je trajao mjesec dana, a bor će do nove godine krasiti ulaz Savjetovališta za djecu i mlade u Splitu.