Zagrebački Advent dobio svoju knjigu

Zagrebački Advent, popularna manifestacija koja u glavni grad svake godine privlači i do 140 tisuća ljudi, dobio je svoju prvu knjigu ‘Advent u Zagrebu’, hrvatsko-englesko izdanje autora Hrvoja Dečaka i Romea Ibriševića.

Zagrebački božićni sajam triput je zaredom 2016., 2017., te 2018. godine - u anketi organizacije European Best Destinations proglašen najboljim u Europi.

- Možda bi to postao još koji put, ali nakon obvezne jednogodišnje stanke, Turistička zajednica grada Zagreba nije ga željela više kandidirati, držeći da se Zagreb dovoljno dokazao i da treba pružiti priliku i drugima, stoji u najavi.

Prva knjiga u nas posvećena toj iznimno popularnoj zimskoj manifestaciji objavljena je u izdanju nakladne kuće Meridijani, a sadrži 128 stranica i 120 fotografija.

Urednica je Petra Somek, dizajner Siniša Nikolić, prevoditeljica Sandra Mlađenović, a predgovor je napisala direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Knjiga novinara Hrvoja Dečaka i fotografa Romea Ibriševića ‘Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb’ ukratko tumači što je advent ili došašće te potom obrađuje glavne dijelove Adventa u Zagrebu: njegove lokacije, gastronomsku ponudu, suvenire, kulturna i druga događanja, a govori i o Zagrebu i njegovim ljudima.

U dodacima knjiga opisuje neke stare hrvatske božićne običaje, iznosi neke zanimljivosti o Zagrebu i daje, u obliku kronologije, kratak pregled povijesti Zagreba, ali i najvažnije događaje u povijesti Hrvatske, a sve je pisano tako da se što bolje objasni stranim turistima, poslovnim ljudima i drugima koji dolaze u Zagreb i Hrvatsku.

‘Advent u Zagrebu’ u knjižare dolazi ovih dana, a može se nabaviti i izravno kod izdavača.

Pogledajte gostovanje autorskog dvojca novinara Hrvoja Dečaka i fotografa Romea Ibriševića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: