Žedni grad Zagreb

Pandemija nam je ove godine uskratila sajamsku atmosferu i interakciju autora i publike, ali ne i dobre priče. U Goethe-Institutu sinoć su dodijeljene nagrade za najbolju kratku priču u sklopu projekta ‘Žedni grad’.

Natječaj je dio programa koji želi pridonijeti reinterpretaciji grada Zagreba i propitati njegove stvarne potrebe, postavljajući pitanje - čega je sve grad žedan?

Prvu nagradu osvojio je Siniša Pavić s pričom 'Čovjek od mota'. Našem kolegi, uredniku na HRT-u, Mladenu Iličkoviću i priči 'Vura i pumpa' pripala je druga nagrada, dok je treću zaslužila priča 'Tajna smrt ili Manduševac' autora Karla Rogineka.

- Ovo je prva nagrada u mome životu, a i prvi natječaj na koji sam se javio. Priča je puna vode jer i tema je bila takva Ja sam se možda morao malo odmaknuti od Manduševca, ali nisam otišao daleko, kaže novinar Siniša Pavić.

Mladen Iličković nagrađen je, pak, za prepričavanje jedne istinite priče o 81-godišnjaku.

- On nema pitke vode, a gleda u zagrebačke fontane. Ta je priča izmamila u meni onu najjaču novinarsku strast – a to je da lajemo protiv nepravdi, poručio je Iličković.