U raju za nepce kuhaju najbolji

U raju za nepce kuhaju najbolji. Rižoto s kozicama i šalšom, "Savouret" s džemom od crvenog luka, jela od tune i razne inačice torte od sira. Gastro festival "Biser mora" održan je i bez stranih učenika i bez chefova. 

- Nekako smo odlučili da ćemo održati taj Biser kako bi  se održala ta tradicija. Da se ne prestaje s Biserom. Ako je trajao do sada, zašto bi se ove godine se otkazao, rekao je Josip Vrsalović, šef kuhinje u splitskom hotelu.

A upravo zbog "situacije" stručni žiri natjecatelje je promatrao kroz staklo. Ocjenjivao se, kao i inače, svaki detalj, i pazilo - da se epidemiološke mjere poštuju. 

- Vidite i sami da poštujemo mjere u kuhinji. Znači mi nikad nismo izašli iz kuhinje da se nismo dezinficirali, nismo ušli unutra da nismo sebe sredili, naglasio je.

Pandemija koronavirusa nije uspjela uništiti natjecateljski duh i volju za kuhanjem.

Ugostitelji u Hrvatskoj bilježe drastičan pad prometa još od proljeća; donedavno najtraženija zanimanja - kuhari i konobari idu onamo gdje su mjere blaže.

Petnaesti "Biser mora" i šesti "Grand Gourmet" dio su programa Adventa u Splitu, a održani su pod sloganom "Ljubav nas spaja".