Novogodišnja lutrija u porečkom Društvu invalida

Započela je prodaja srećki za Novogodišnju lutriju, koju svake godine organizira porečko Društvo invalida. Cijena srećke je 10 kuna, a moguće ih je kupiti u samom Društvu ili na njihovoj internetskoj stranici.

Bez ovog vozila, mnogim bi invalidima na Poreštini život bio znatno teži. Stoga je njegovo održavanje, i troškovi goriva, prva stavka koju porečko Društvo invalida podmiruje organizirajući novogodišnju lutriju.

Ivica Jelinčić i sam je jedan od 380 invalida učlanjenih u ovo društvo. Kako je njegov invaliditet lakši, volontira kao vozač onih koji su u znatno težem stanju.

- Nekad imam 2 do 3 prijevoza u toku sedmice. Nekad po mjesec dana nema nikoga, i u to vrijeme taj kombi koristimo za prijevoz čepova, govori Ivica, volonter.

Čepove, također jedan od izvora prihoda, u pandemijsko vrijeme ne skupljaju. Od lutrije su dosad znali godišnje priskrbiti oko 40 000 kuna. Premda za nagrade imaju 60 donatora, pitanje je hoće li to uspjeti ove godine.

Ove su godine kupili pomagalo za transport invalida koji stanuju u višekatnicama. Voljeli bi da mogu još jedno kupiti naredne godine, ali na žalost ta sprava stoji 23 000 kuna.