Glazbeni kôd Dana Browna

Svjetska književna zvijezda Dan Brown otkrio nam je detalje o svojem djetinjstvu uz glazbu Johanna Sebastiana Bacha, te kako je iz jednog njegova mladenačkog prvog glazbeno-poetskog djela nastala 'Divlja simfonija' i zašto je taj veliki projekt svjetsku premijeru imao upravo u Zagrebu.

- Dan Brown u Zagrebu predstavio svoju "Divlju simfoniju"
- Dan Brown u Zagrebu - događaj koji će ostati upisan u povijest
- Dan Brown za HRT: Navijam za hrvatsku reprezentaciju na SP-u

U ciklusu Oda-birano, koji - osim u eteru Prvog programa utorkom u 18,15 sati - možete pratiti i u Slušaonici Hrvatskoga radija te na usluzi HRTi, emitirali smo ekskluzivnu dokumentarno-glazbenu priču 'Glazbeni kôd Dana Browna u Zagrebu'.U glazbenom dokumentarcu autor Branimir Pofuk bilježi susret sa slavnim piscem koji je svjetsku premijeru slikovnice i suite za djecu 'Divlja simfonija' održao baš u Zagrebu, iako je knjiga bila objavljena istovremeno širom svijeta na dvadesetak jezika.
Glazbu za prvu slikovnicu Dana Browna izveli hrvatski umjetnici
U 'dešifriranju' Brownovih glazbenih kodova pomogli su oni kojima je djelo i namijenjeno - dvije djevojčice i jedan dječak: Ana, Rafael i Emanuel, koji su bili među prvim slušateljima i čitateljima 'Divlje simfonije' u Zagrebu.

Emisiju je snimio i autorski osmislio Branimir Pofuk, spiker je bio Željko Tomac, ton majstor Renato Drvodelić, a urednica ciklusa je Iva Lovrec Štefanović.

Poslušajte snimku emisije u Slušaonici Hrvatskoga radija te na usluzi HRTi:
Oda-birano: Glazbeni kôd Dana Browna u Zagrebu