SAD: Otac mladog košarkaša pjevanjem himne spasio situaciju i briljirao

Američku himnu teško je otpjevati čak i kad se pripremate, pa je još impresivnije kad briljirate u prvoj neplaniranoj javnoj izvedbi, a to je pošlo za rukom ocu srednjoškolca koji je 'uskočio' kad je razglas zakazao, prenose američki mediji.

Društvenim mrežama širi se, uz mnoštvo oduševljenih komentara, snimka s prošlotjedne srednjoškolske košarkaške utakmice u Ohaiu, na kojoj je otac jednog od igrača Trenton Brown ustao i otpjevao himnu nakon što su svi uzaludno čekali da je čuju s razglasa.

Na početku utakmice srednjoškolskih klubova Waverly High Tigers i Portsmouth West High Senators u West Portsmouthu voditelj je pozvao sve da ustanu za himnu, no razglas je ostao nijem. Umjesto glazbe - tišina koja je trajala.

Nakon nekoliko minuta dvoranom je odjeknuo muški glas. Otac jednog od igrača Waverlyja, Trenton Brown, odlučio je na poticaj supruge otpjevati himnu.

- Pogledao sam prema voditelju i glazba se nije čula i vidio sam da je postajao sve nervozniji. Moja supruga potaknula me i rekla: "Pjevaj", rekao je za američke medije Brown koji inače u svojoj kući uživa pjevati.

- Bilo je mnogo nelagodne tišine... Pa sam počeo i to je bilo to, objašnjava Brown.

Njegov nastup snimio je drugi roditelj te postavio na Facebook u želji da podijeli iskustvo koje ga je dirnulo.

Kad je Brown završio s pjevanjem odjeknuo je pljesak a on je skromno sjeo i nastavio jesti kokice.