Mladić iz Tužnog sobu pretvorio u goleme jaslice

Neki su ovogodišnje predblagdansko vrijeme, kada je manje druženja i kretanja nego ikada prije, iskoristili kako bi ispunili davno zamišljene, a neostvarene želje. 21-godišnji Matija Mihalina, iz mjesta Tužno nedaleko od Varaždina, svoju je sobu tako pretvorio u - goleme jaslice...

Umjesto da dragocjeno vrijeme provodi pred televizijskim ekranom ili na internetu - Matija Mihalina u desetak je dana u svojoj sobi napravio - goleme jaslice.

- U vrijeme pandemije, u vrijeme kad sve nije isto, i ja sam se promijenio. Dao sam si truda, napravio sam još veće jaslice, novu pozadinu za koju sam utrošio dvadeset sati, planine..., kaže Matija Mihalina.

Iskoristio je materijale koje je pronašao u kući - tako je izgradio Betlehem od korištenih kapsula za pranje suđa, rasuo kilograme kamenčića, mahovine...

- Mahovine je otišla jedna poštena prikolica, i puno volje i rada, ali to ništa nije teško dok imaš volje, kaže Matija.


Prve, skromnije jaslice napravio je prije pet godina - a ove današnje su, kaže - najveće.

- Ja sam čovjek koji živi u jaslicama. Jednostavno nema ljepšega, taj miris - kad to sve staviš u sobu, prorade osjećaji, znaš da je Božić, znaš da dolazi ono najljepše razdoblje u godini, kaže Matija.

On bi se s jaslicama i širio - ali mama ne dopušta.

- Nažalost. Ja bih cijelu hižu pretvorio u jaslice, ali to je tako, kaže Matija.

Ipak - roditelji ga u naumu podržavaju.

- Neka se rade, neka se tradicija održava u našem selu, kaže Matijin otac Predrag.

Najsretniji je Matija kad ponosno pokazuje svojih ruku djelo, a tužan kad nakon blagdana - sve mora pospremiti.