"Ludnica na tribinama"

Sportske tribine su prazne, a u Splitu - "Ludnica na tribinama"! Branko Petković strastveni je ljubitelj društvenih igara i košarke, a sada je to dvoje spojio - osmislivši društvenu igru "Ludnica na tribinama".

Igrači su redari. Ne COVID redari, ali maske su tu. Takva su vremena, dalje od društva, a - baš za društvene igre. Uoči odlučujuće utakmice košarkaške reprezentacije za odlazak na svjetsko prvenstvo, igrači trebaju smjestiti navijače na tribine, ali ne bilo kako.

- Svaki navijač ima neke svoje karakteristike, jedni su ljubazni, jedni neljubazni, jedan viče, jedan je uvijek tiho, jedan je neuredan i svaki od njih ima neke svoje želje, pojasnio je Petković.

Mrgud tako želi sjediti uz tihoga, a tihi uz glasnoga. Sve to treba kombinirati i strateški promišljati. Da ne bude "Ludnica na tribinama". Mirjani ne smeta što je suprug stalno zaigran.- U biti svi igramo, nešto dobrovoljno, nešto malo nas natjera, ali sve u svemu se igramo, družimo i ovo nam je spas za malo odvući djecu od kompjutera, laptopa, mobitela, rekla je Brankova supruga Mirjana Petković.

Okupiti se oko ploče, bacati kockice, slagati pijune ili kartice, zaslon nikako ne može zamijeniti.

- Društvene imaju jedan poseban štih jer je svaki put nešto drugo, interakcija s drugim ljudima, jednostavno vidite i po nekakvom izrazu lica jeste li nešto dobro odigrali ili niste. Po meni je nekako najbolji dio taj socijalni efekt, dodao je Petković.

Ideja, razrada, dizajn, tisak - sve je hrvatsko. Dok se tribine pune, Branko je već osmislio i novu igru, za nešto mlađe naraštaje. O tom, u idućoj partiji.