Požežani za djecu iz Liberije

Grad Požega jedan je od tri hrvatska centra globalnoga humanitarnog pokreta "Marijini obroci". Provode ga đaci i učitelji a zbog pandemije, zamijenili su ih volonteri. Novac koji prikupe odlazi učenicima u Liberiji.

Za osmijeh na licima mališana u dalekoj, siromašnoj Liberiji - potrebno je tako malo dobrote i plemenitosti onih koji ne žive u gladi i siromaštvu. Znaju to dobro u ovoj školi koja se "Marijinim obrocima" priključila prije osam godina. I to sustavnim humanitarnim aktivnostima koje je potaknuo jedan od učenika.

- Prikupljamo donacije kako bismo osigurali jedan topli obrok djeci na mjestu školovanja - dakle u školi pa smo od prošle godine stalni donatori jednoj školi u Liberiji, ističe učiteljica OŠ "Antuna Kanižlića" Požega Valentina Čurčić.

Jer samo 132 kune dovoljne su da jedno dijete cijele godine u svojoj skromnoj školi ima topli obrok, a takvih je mališana ondje dvjestotinjak. Zato donacijama pomaže - cijela Požega.

- To veselje u očima, licima te male djece, ispunjava vas i ne samo preko Božića već i cijele godine smo ponosni što sudjelujemo u jednoj takvoj prekrasnoj akciji, kaže gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Da bi pomogli malim Požežanima i njihovim učiteljima kojima je korona otežala nastavu i sve druge aktivnosti, na štandu su volonteri.

Među njima i umirovljena učiteljica velika srca.

- Evo sad pomažem koliko mogu, a to je da volontiram za "Marijine obroke" na ovom štandu i uvijek kada je u pitanju bilo kakva pomoć mojoj školi - tu sam, poručuje Mirjana Bajić.

U školi je i info centar koji je na raspolaganju svima koji žele poduprijeti "Marijine obroke" te pomoći onima koji trpe ekstremno siromaštvo. Sada informaciju mogu dobiti putem društvenih mreža, internetske stranice ili telefonski, a do Badnjaka svoju donaciju mogu donijeti na štand u gradskoj pješačkoj zoni.