Satnik velikog srca - nagradu poklonio djetetu s posebnim potrebama

Krešimir Sudarić, satnik je velikog srca i dobitnik plakete grada Vukovara kao najbolji polaznik 28. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro". Novinarka Ines Milanković pričala je sa satnikom i humanitarcem za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska. 

Satnik Sudarić ponos je Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro", a pored izuzetnih vojnih sposobnosti čovjek je velikog srca. Dobitnik je plakete grada Vukovara, a pripadajući novčani iznos poklonio je djetetu s posebnim potrebama.

- Kao osoba i kao vojnik, čini me sretnim kad mogu nekom pomoći. Danas je to maleni Lovro kojem želim sve najbolje i nadam se da će mu ova nagrada pomoći u životnoj borbi, kaže satnik Krešimir Sudarić.

A pomoć obitelji Hrček itekako je dobrodošla. Terapije i ortopedska pomagala samostalno financiraju.

- Ova donacija nas je jako iznenadila i jako nam puno znači. Hvala od srca svima jer bez ljudi koji su dobra srca, mi ne možemo sami uz sve što je potrebno za Lovru, kaže Snježana Hrček, majka njegovateljica.

Dvanaestogodišnji Lovro je rođen kao nedonošče te je 3 mjeseca proveo u inkubatoru. Njegov razvoj praćen je višestrukom liječničkom dijagnozom. Vojska je i ovog puta pokazala svoju nesebičnost.

- Grad Vukovar daje nesebično, a Hrvatska vojska daje, odnosno, vraća nesebično i zahvaljujem se na novčanoj nagradi. Prije svega zahvaljujem satniku Krešimiru Sudariću na njegovoj odluci o doniranju onoga što je dobio od grada Vukovara s time potvrđujući da je zaslužio svakako da bude najbolji polaznik zapovjedno stožerne škole, kazao je general-pukovnik Mate Pađen.

- Grad Vukovar ima posebno mjesto u srcima svih hrvatskih vojnika, tako će i ova plaketa koju sam primio od gradonačelnika Vukovara imati posebno mjesto u mom srcu, rekao je Satnik Sudarić.

A posebno mjesto ovaj će vojnik zauvijek imati u srcu obitelji Hrček.