Jedna objava na Facebooku pokrenula je lavinu dobrote

Onima kojima je već ionako dovoljno teško u životu, zbog epidemije još je teže. A kada se uza sve to dogodi i tragedija, kakva je zadesila obitelj Bjelac iz Petrinje i zbog koje je majka Marijana ostala bez muža, a troje malodobne djece bez oca, što ih je dovelo na rub egzistencije, pomoć dobrih ljudi postaje nužno potrebna. A Hrvatska tu nikada nije zakazala.

Ono što je počelo kao spontana pomoć u osnovnim potrepštinama obitelji Bjelac - u samo nekoliko dana pretvorilo se u veliku humanitarnu akciju. Jedna objava na Facebooku - pokrenula je lavinu dobrote.

- Toliki odaziv mojih prijatelja se tu pojavio, koji smo svojim emocijama vidjeli što se tu događa i vidjeli da tu ne treba započet ako se ne može završiti. Stvorilo se mojih sedam vilenjaka kako ih zovem od početka i oni vilenjaci ove bajke. Ova priča je prerasla u Božićnu bajku grada Petrinje, kaže Saša Osenički iz Petrinje.

Teško je, kažu, pobrojiti sve koji su ponudili pomoć.

- Pošto imamo obiteljsku građevinsku firmu htjeli smo se malo uključiti. Kad smo došli vidjeli smo koja je to katastrofa, onda smo odlučili da ćemo sve grube radove unutra završiti, kaže Damir Petrovac.

Uključili su se pojedinci i tvrtke iz cijele Hrvatske i inozemstva. Donirali su novac i građevinski materijal, a petrinjski vilenjaci prionuli su poslu. Dok traju radovi, obitelj je smještena kod susjeda. Do cilja ih dijeli nekoliko dana.

- Čvrsto smo si obećali da ćemo ovu akciju završiti do Božića da naša obitelj Bjelac dočeka Božić kao i svi drugi, kaže Osenički.

Pa će obitelj i vilenjaci, kažu, na Badnjak zajednički okititi bor i dočekati Božić u obnovljenoj kući.