Nekima nije samo 2020. loša godina, ali riječki ekonomisti imaju veliko srce

Život katkad pomiješa karte onako kako nismo planirali, ali i kada sve krene nizbrdo, često se pronađe netko tko je spreman pomoći. Tako su studenti i djelatnici riječkog Ekonomskog fakulteta udružili snage i pokrenuli humanitarnu akciju za korisnike Socijalne samoposluge. Njihove potrebe i želje mogle bi vas iznenaditi, a o njima u Dnevniku HRT-a javlja Dajana Kruneš.

Cement, bon za mobitel, samo su neke od želja na popisu 40-ak starijih korisnika riječke Socijalne samoposluge.

- Njihove priče su u biti jako tužne. Život ih je u nekim trenucima ostavio same, bez obitelji. Neki su pitali zašto baš bon za mobitel, zato što su ti ljudi uvijek u izolaciji, njima nije samo 2020. loša godina, rekla je Diana Ježina, Odnosi s javnošću, Ekonomski fakultet u Rijeci.

Zato su uskočili djelatnici, sadašnji i bivši studenti Ekonomskog fakulteta.

- Mi smo odmah prvi dan kad smo vidjeli da se radi o humanitarnoj akciji kao Studentski zbor odlučili dati svoj doprinos, prikupili sredstva te pomoću njih kupili određene namirnice i higijenske potrepštine, rekao je Lovro Janeš, Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

I nije se stalo samo na tome - tako je umjesto univerzalnog daljinskog upravljača jedan od korisnika dobio novi televizor.

- Ja sam jako ponosna na svoj kolektiv jer mi godinama radimo razne humanitarne akcije, pa i dva puta na godinu na fakultetu doniramo krv. Rado se odazivaju i djelatnici fakulteta, ali što sam još ponosnija to su studenti i naravno naši bivši studenti koji se uvijek rado odazovu, ističe Helga Pavlović Skender, prodekanica za preddiplomski i diplomski studij.

Riječki ekonomisti u akciji su i 23. posinca, kada će se putem interneta održati humanitarni kviz. Donacije su namijenjene Udruzi za Down sindrom - Rijeka 21.