Ples kao izvor snage i način života

Tanja Skubic Pipinić plesačica je, koreografkinja i plesna pedagoginja. Upoznali smo je kao vježbačicu u rubrici „Vježbajte s nama" u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska". Njezine plesne predstave brižljivo su pohranjene u arhivi Hrvatske televizije. Danas svoju formu održava na drugačiji način, no uvijek poštujući protokol plesnog treninga.

U početku zaljubljena u klasični balet u tinejdžerskim se godinama odlučuje za suvremeni ples u kojem njezina precizna i stroga tehnika dolazi do izražaja, ali izvedba i dalje ostaje razigrana i maštovita.

Već tijekom plesne karijere Tanja je počela raditi s djecom. Djeca se mogu, ako pravilno radite metodološki i pedagoški, oblikovati u sjajne plesače koji će se nastaviti profesionalno baviti plesom ili postati zahvalna plesna publika s divnim uspomenama na plesno djetinjstvo. Nije, naravno uvijek lako.

Majka dvojice sinova, Borne i Ivana, supruga bivšeg nogometaša Hrvoja Pipinića, dobro se i veselo nosi s muškom energijom u kući. Sport, disciplina, upornost, znanje i zdravo razmišljanje, ali i vedar duh, povezuju ovu obitelj.

Stariji Borna, volio je step  i break- dance. Nogomet mu baš i nije prirastao srcu, no to njegovu ocu, sportašu, nikada nije smetalo. Ivan je rođen s hipoplastičnim srcem, rijetkim sindromom od kojeg trenutačno u Hrvatskoj boluje 10.000 djece. Djeca poput Ivana zahtijevaju svakodnevnu brižljivu skrb i Tanjina se obitelj naučila živjeti s tim.

- Ples me je naučio disciplini, no dao mi je također maštu i razigranost da ta disciplina bude podnošljivija, kaže Tanja, u situaciji kada naša mala zajednica opstaje jer smo povezani dobrim mislima i ples pomaže da kročim kroz život.

Trima srcima koja kucaju za Ivanovo malo srce, uz naše dobre želje, pomaže i udruga „Veliko srce za malo srce" koja okuplja roditelje i djecu koji se bore s ovakvim i sličnim problemima. Pa kada nam je teško - sjetimo se ovih malih boraca i njihovih obitelji i Tanje, plesačice koja vježba svaki dan jer zna da njezino srce mora biti zdravo za Ivanovo, ali i za Bornino i Hrvojevo. Samo tako povezani postajemo i ostajemo jači.