Putni bloger: Prilagodili smo se situaciji

Tijekom velikih promjena na tržištu rada najbolje prolaze - prilagodljivi. Jedan od njih je mladi fotograf i putopisni bloger Domagoj Sever. Otkad ne može uživati u dalekim krajevima, vlastitu zemlju, posebnosti i manje poznata odredišta predstavlja desecima tisuća svojih pratitelja.

➡️ Koronakremator: međumurski izum koji spaljuje tone infektivnog otpada
➡️ Risovi pod posebnom pratnjom "šumskih detektiva"
➡️ Aquabecks, aplikacija za obranu od poplava

Za razliku od svjetskih blogera, Domagoj je svoju pustolovinu počeo istražujući Hrvatsku i okolne zemlje. Otvorili su mu se vidici, financijske prilike te se otisnuo na daleke destinacije, druge kontinente.

- Mogu reći da zadnjih tri do četiri godine živim samo od putovanja, od fotografiranja. Posao mi je da surađujem s mnogim turističkim zajednicama, surađivao sam s Indonezijom, Farskim otocima, Slovenijom, Hrvatskom, nabraja Domagoj Sever, putopisni bloger i fotograf za Regionalni dnevnik HRT-a.

Posljednjih godinu dana baza mu je u rodnom Ivancu, odakle ovaj fotograf ovjenčan svjetskim nagradama sa svojim timom putuje po - Hrvatskoj.

Domagoj kaže kako su on i tim u vrijeme korone proputovali 15 hrvatskih otoka, te da su bili na svim rubnim dijelovima Hrvatske.

- Za sponzore smo pripremali tradicionalna hrvatska jela, ćevape, soparnik, radili smo štrukle. Prilagodili smo se situaciji i u biti radili sve što bi radili po svijetu samo sada po Hrvatskoj, priča Domagoj Sever.

Ljubav prema hrvatskim otocima zaokružit će, kaže, posjetom Palagruži.

- Preporučio bih definitivno našim ljudima da posjete naše parkove prirode i nacionalne parkove, imamo ih 20. Imamo predivnu prirodu, 70 posto područja Hrvatske je zaštićeno, neka istraže i pred svojim pragom, kaže bloger.

Vlastito nam dvorište nudi čudesna odredišta poput Vrela Cetine ili špilje Golubinke na Dugom otoku.

Nedostatak dalekih putovanja Domagoj nadomješta obrađujući fotografije i pišući tekstove o proteklim pustolovinama te planiranjem novih, kojima se nada u ovoj godini.

- Kad sam u Ivancu, popet ću se sigurno na Ivančicu, otići ću do Trakošćana, otići ću arboretuma Opeka, Varaždin je blizu, nabraja Domagoj buduće destinacije.

Do budućih egzotičnih priča otkrivat će nam ljepote prirode, kulture i gastronomije - domaćih odredišta.