Astralis-Institucija osvojio Ameriku

Hrvatski film Astralis-Institucija osvojio je nagradu prestižnog newyorškog Međunarodnog festivala nezavisnoga filma i videa (New York International Independent Film and Video Festival - NYIIFVF) za najbolji međunarodni glazbeni dokumentarni film. Svečanost dodjele održana je u prostoru Aqua Lounge na Beverly Hillsu

Producenti filma su Damir Ludvig i Goran Vlajić. Kalifornijska premijera održana je sinoć u Culver Plaza Theatres u Calver Cityju, u blizini Los Angelesa.


Astralis - Institucija prvi je dugometražni film mladoga zagrebačkog redatelja Igora Neljaka. Prati razvoj zagrebačke elektronske scene kroz trojicu DJ-a Astralis tima Damira Ludviga, Gorana Vlajića i Gorana Štetića.

Nakon Miamija, Washingtona i New Yorka, Los Angeles je četvrti američki grad koji gleda priču o Zagrepčanima koji tulumare uz ritmove klupske glazbe. Snimljen je s minimalnim budžetom, a američka publika i kritika nazivaju ga obveznom lektirom za sve koji slušaju elektronsku glazbu.

Film je nagrađen u srpnju u New Yorku, a ovih se dana predstavlja u sklopu kalifornijskog izdanja NYIIFVF festivala koji se održava od 11. do 18. studenoga u Culver Plaza Theatres. Na njemu su Damir Ludvig i Goran Vlajić ujedno i službeni DJ-i festivala, a prikazuje se i novi glazbeni spot Typhoon Fury Gorana Vlajića, nastao u suradnji sa snimateljem ekstremnih prirodnih pojava Jamesom Raynoldsom.