The Splitters

30.01.2023.

16:37

Autor: HRT

The Splitters

The Splitters

Foto: Dario Njavro / HRT

Rock-skupina The Splitters na ovogodišnjoj se Dori natječe s pjesmom "Lost and Found". The Splitters su mladi splitski rock-bend koji čine dva para braće, Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić

Na sceni su se predstavili 2018. albumom "Love sucks" na engleskom jeziku, a nedugo zatim postigli su zapažene rezultate s pjesmama na hrvatskom jeziku s drugog albuma "Izvedi me van". Bend u cijelosti potpisuje glazbu, tekst i aranžmane na svim svojim dosadašnjim pjesmama.

Iza njih su brojni koncerti kao i festivali među kojima su INmusic, Zagrebački festival, WHF i mnogi drugi.

Novi album "Role filmova" očekujemo u prvoj polovini 2023. Na albumu su singlovi koji su posljednjih mjeseci osvojili domaći radijski eter: "Barbara", "Nitko kao mi", "Emocionalna pornografija" te singl - nositelj imena albuma "Role filmova".

Na Doru su se prijavili kada su čuli da se Eurosong ove godine održava u Liverpoolu, a s obzirom na to da su ljubitelji britanske rock-scene, pjesma za ovogodišnju Doru upravo je u tom stilu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!