Top of the Pop

30.01.2023.

16:37

Autor: HRT

Top of the Pop

Top of the Pop

Foto: Dario Njavro / HRT

Istarski cover-sastav Top of the Pop nastupa s Mariom Petrekovićem na Dori 2023. s pjesmom "Putovanje". Bend je nastao prije 10-ak godina zahvaljujući suradnji Nikole Milata (vokal, klavijature) i Kristine Iveković (vokal) na zagrebačkoj klupskoj sceni. 

Poprilično različitih umjetničkih karijernih putova, Milat je dulje od desetljeća stalni solist u kazalištu Komedija, Iveković s puno televizijskog i festivalskog iskustva, ozbiljnije ih je povezao višegodišnji angažman u Skandinaviji nakon čega ih posao vodi u Istru. Glazba im je bila prvi izbor, ali svi imaju dnevne poslove i ne žive isključivo od glazbe. Veliki su zaljubljenici u glazbu, a repertoar im se sastoji od pjesama koje i sami slušaju, no najvažnije im je da je to kvalitetno. U početku su svirali stranu glazbu jer su nastupali uglavnom u inozemstvu.

Bend s nekoliko izmjena u postavi kao kvintet multiinstrumentalista iznimno aktivno nastupa i nakon deset godina, prije svega s cover-repertoarom, uz poneki i autorski solo izlet.

Krasi ih jaka vizualna pojava, nastupi uz autorske plesne/glumačko-scenske predstave, niz tribute programa i uvijek odlična interakcija s publikom.

Galerija
Top of the Pop, Foto: Dario Njavro/HRT
Top of the Pop, Foto: Dario Njavro/HRTTop of the Pop, Foto: Dario Njavro/HRTTop of the Pop, Foto: Dario Njavro/HRT

Pjevač Nikola Milat naglasio je kako je pjesma "Putovanje" dugo stajala u ladici autora Brune Krajcara. Unatrag 20 godina bila je predviđena za Josipu Lisac. Milat ju je čuo drukčije nego što je bila u glavi autora. Uspio je pjesmu dovesti na trag veselih disco-pop ritmova kako bi bila maksimalno "prijemljiva" širem krugu ljudi.

Suradnja s 5rekovićem je spontana i organska upravo na tragu želje za jakom scenskom pričom gdje je glazbeno umijeće stavljeno u balans s porukom koju pjesma nosi.

Od nastupa na Dori očekuju da se šira hrvatska publika upozna s onim što rade, a smatraju da rade jako dobro. Nastupiti na Dori velika im je čast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!