Đani Stipaničev i Tamburaški orkestar HRT-a: snimanje u Studiju Marti

03.02.2021.

16:37

Autor: HRT

default error photo

Neizvjesnost i izazovi koncertiranja u uvjetima pandemije razlog su nešto ranijeg održavanja koncerta Đanija Stipaničeva i Tamburaškog orkestra HRT-a, uz gošću Renatu Sabljak, od prvotno najavljenog – održat će se u nedjelju, 7. veljače od 18 sati, u Studiju Anton Marti, bez publike, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Koncert će se zabilježiti za radio i za televiziju.

Biti će to stoga nešto drugačiji koncert od dosadašnjih suradnji Đanija Stipaničeva, Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda, kojih je doista mnogo. Raskoš svojega vokala, Đani Stipaničev rado udružuje s Tamburaškim orkestrom HRT-a, a niz godina suradnji i sjajnih zajedničkih glazbenih kreacija svjedoče o obostranoj radosti muziciranja.


Školovan na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, Đani Stipaničev paralelno je njegovao intenzivnu pjevačku karijeru. Djelovao je kao član klape Dalmati, nastupao na brojnim festivalima širom zemlje, televizijskim programima, te surađivao i sa Zborom HRT-a. Član je ansambla Gradskog kazališta Komedija gdje je premijerno nastupio 2000. u rock-operi Jesus Christ Superstar, a u stalnom je angažmanu od 2002. Iza njega su brojne uloge u operetama, mjuziklima i drugim projektima, brojni solistički nastup te diskografska ostvarenja. Dobitnik je niza uglednih nagrada, među kojima su Nagrada hrvatskog glumišta, Prva nagrada publike i Nagrada za najbolju interpretaciju na festivalu šansone u Šibeniku 2005. Godine 2019. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulić. 


Isto odlikovanje 2019. primila je i Renata Sabljak, kolegica Đanija Stipaničeva iz Gradskog kazališta Komedija, gdje je kao glumica i pjevačica kreirala brojne uloge, no svojim interpretacijama jednako zadivljuje i na koncertima, pa je tako uvijek rado slušamo i uz Tamburaški orkestar HRT-a! 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!