16:19 / 23.09.2019.

Autor: M.Š./HRT

21. Sfumato Zbora HRT-a počinje sutra

Zbor HRT-a

Zbor HRT-a

Foto: - / HRT

Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem svojega šefa dirigenta Tomislava Fačinija otvara novu sezonu ciklusa Sfumato u Hrvatskom glazbenom zavodu u utorak, 24. rujna, u 20 sati.

Zbor Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod ravnanjem svojega šefa dirigenta Tomislava Fačinija otvara novu sezonu ciklusa Sfumato u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) u utorak, 24. rujna, u 20 sati.

Program je posvećen jednoj od vodećih skladateljica suvremene estonske glazbene scene, Galini Grigorjevoj, rođenoj na Krimu 1962., koja danas djeluje u Estoniji kao slobodna umjetnica. Iznimna suptilnost i melodioznost njezina stila, 'orkestracija' polifonije, fluidne teksture i prekrasne harmonije, traženi su na koncertnim programima diljem Europe. Njezine skladbe Vespers i In Paradisum  u izvedbi Zbora HRT-a čut ćemo u spoju s umijećem flautista Stjepana Nodila koji će uz virtuoznu skladbu Lament  Galine Grigorjeve, izvesti i tri ranoglazbena intermezza.

Kao i svi dosadašnji koncerti iz ciklusa ansambala HRT-a, a vrlo često i oni izvan njega, ovaj koncert  moći će se pratiti u izravnom radijskom prijenosu, urednice Zrinke Matić, na Trećem programu Hrvatskog radija (HRT – HR3).

Sutrašnji koncert najavio je maestro Fačini u emisiji Dobar dan, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!