25 godina karijere Nika Titanika

24.09.2019.

19:59

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

U zagrebačkom muzeju Mimara otvorena je retrospektivna izložba karikatura Nika Titanika u povodu 25 godina karijere.
U zagrebačkom muzeju Mimara otvorena je retrospektivna izložba karikatura Nika Titanika u povodu 25 godina karijere. Nik Titanik jedan je od najplodnijih hrvatskih karikaturista. U četvrt stoljeća objavio je čak 10 tisuća karikatura.

"Kronika hrvatske gluposti", naziv je ove izložbe. 25 godina karijere hrvatskog karikaturista koji, vjerojatno jedini na svijetu, dnevno isporučuje dvije karikature za dnevne novine.

Humor je, kaže, ozbiljna stvar pa je samim time i ova izložba u muzeju Mimara okupila preko petsto ljudi i to je ozbiljna stvar, zato što daje presjek dvadeset petogodišnje njegove karijere.

Počeo je crtati s tri godine, a s pet je nacrtao strip od pedeset stranica.

- Inspiracije u Hrvatskoj ne nedostaje, s obzirom na političku scenu koja je inspirativna te je potrebno kritizirati sve ove aktere koji upravljaju našim životima. Kako danas, tako i u narednim godinama, tako da ne mogu još uvijek u penziju, rekao je Nik Titanik.

Na pitanje je li ikada imao problema s protagonistima svojih karikatura, rekao je kako je bilo pritužbi iz ureda predsjednika, predsjednice, premijera, ali to je dio njegovog posla i još ga nitko nije tužio, na žalost, kako kaže.

Izložba u Mimari je otvorena do 24. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!